• Regisztráció

 

„Éles helyzetekben nincsenek Rambók”

 Budapesten járt Denis Ryauzov, az orosz különleges egységek kiképzője

 Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg a III. Nemzetközi System of Survival and Special Training elnevezésű különleges kiképzést a közelmúltban Budapesten. A kétnapos tréningen Denis Ryauzov, az orosz különleges egységek kiképzője mutatta be rendszerének alapjai. A tréning kezdetén nagy megtiszteltetés érte a rendszer hazai képviselőit, ugyanis Gennady Nikulov, a National Security Holding Wolf vezetője átadta Támcsu Tibornak a magyarországi képviselet megnyitásáról szóló diplomát, így az Oroszországban és Belgrádban működő szervezet hamarosan hazánkban is elindítja a testőrképzést

Gennady Nikulov elégedettségét fejezte ki a magyar oktatókkal kapcsolatban, mint mondta: egy nemzetközi szemináriumot követően döntöttek úgy, hogy megnyitják magyarországi képviseletüket is.

Támcsu Tibor a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: ez egy magas szintű kiképzőiskola felsőbb katonai-rendőri egységek részére, így nagy öröm számukra, hogy a szervezet őket választotta a feladatra. Terveik közt szerepel, hogy a rendvédelem és a honvédelem különböző szektorainak biztosítsanak képzési lehetőséget, ezenfelül pedig a személyvédelmi feladatokra jelentkezők felkészítését is ellátnák.

A kétnapos kiképzés első napján elsősorban az alapokat tanulták meg a résztvevők, többek között azt, hogyan kell fegyverrel mozogni, késsel vagy puszta kézzel harcolni. A Ryauzov által oktatott stílust természetes, ugyanakkor kegyetlenül hatásos technikák jellemzik, a rendszer nemhiába alkotja a félelmetes orosz kommandó, a Specnaz alappilléreit is.


A szemináriumon számtalanszor elhangzott: ez a rendszer nem egy sport, itt a fő cél a túlélés! Ez a mentalitás legjobban a késharcoktatás alatt mutatkozott meg, ahol az egykori katonatiszt előszeretettel használt valódi pengét a támadások imitálására. Elmondása szerint nemegyszer kellett bemutatnia hasonló mozdulatsort élesben is...  Hozzátette: „éles helyzetekben nincsenek Rambók”!

A 39 éves egykori ejtőernyős ma már a magánszférában dolgozik, néhány egykori társával alapították meg a testőrképző iskolát, ahol az általuk kialakított túlélési és kiképzési rendszert − az úgynevezett ,,specpodgotovká”-t (speciális felkészítési tematika) − oktatják. Denis és társai így nemsokára hazánkban is olyan gyorsreagálású egységeknek tartanak kiképzést, amelyek VIP-személyeket, értékes árukat kísérnek.

Jövőre a szervezet egy egyhetes, magas szintű képzést tart hazánkban, amelyen várhatóan a képviselet összes tagországának a főinstruktorai jelen lesznek majd.



Forrás: www.zrinyikiado.hu

www.honvedelem.hu

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------